Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Houbové recepty

Plněné zapečené žampiony s tapenádou a sýrem

Ingredience: (2 porce)

8 ks žampionů, 1 lžíce olivového oleje.

170 g Tapenáda ze sušených rajčat 170 g, 150 g balkánského sýra, pepř, špetka soli.


Postup:

  1. Žampiony očistíme.
  2. Vykrájíme nožičky a vydlabeme vnitřky a pokrájíme jej nadrobno.
  3. Na pánvi rozpálíme lžící oleje a kousky hub orestujeme. Dáme do mísy.
  4. Balkánský sýr pokrájíme nebo nastrouháme nadrobno a přidáme ke směsi. Lehce osolíme a opepříme a přidáme tapenádu ze sušených rajčat. Vše promícháme.
  5. Připravenou směsí plníme hlavičky žampionů a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.
  7. Podáváme jako lehkou večeři se salátkem nebo jako hlavní chod například s vařenými brambory.

TIP: Pokud Vám zbyla houbová směs, můžete jí dát na chleba a krátce zapéct – bašta!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here