Ingredience: (2 porce)
8 ks žampionů, 1 lžíce olivového oleje.
170 g Tapenáda ze sušených rajčat 170 g, 150 g balkánského sýra, pepř, špetka soli.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Žampiony očistíme.
- Vykrájíme nožičky a vydlabeme vnitřky a pokrájíme jej nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme lžící oleje a kousky hub orestujeme. Dáme do mísy.
- Balkánský sýr pokrájíme nebo nastrouháme nadrobno a přidáme ke směsi. Lehce osolíme a opepříme a přidáme tapenádu ze sušených rajčat. Vše promícháme.
- Připravenou směsí plníme hlavičky žampionů a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.
- Podáváme jako lehkou večeři se salátkem nebo jako hlavní chod například s vařenými brambory.
TIP: Pokud Vám zbyla houbová směs, můžete jí dát na chleba a krátce zapéct – bašta!





