Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Pomazánka z červené řepy

Ingredience:

Pomazánka: 3 středně velké řepy, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce medu nebo čekankového sirupu, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř.

K podávání: bagetky, Nakládané feferony s česnekem 180 g, hermelín, čerstvé bylinky nebo nať z cibulky.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Řepy očistíme a uvaříme do měkka (nebo můžeme koupit již předvařené). Oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky.
  2. Nastrouhanou řepu rukou vymačkáme, abychom jí zbavily co nejvíce vody.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  4. Vše dáme do mísy a přidáme zbylé ingredience a promícháme.
  5. Můžeme podávat hned, ale nám pomazánka více chutná vychlazená z ledničky.
  6. Pomazánku mažeme na bagetky, obložíme plátkem hermelínu, a posypeme nakládanými feferonkami a natí z cibule (nebo bylinkami).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here