Ingredience:
Pomazánka: 3 středně velké řepy, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce medu nebo čekankového sirupu, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř.
K podávání: bagetky, Nakládané feferony s česnekem 180 g, hermelín, čerstvé bylinky nebo nať z cibulky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Řepy očistíme a uvaříme do měkka (nebo můžeme koupit již předvařené). Oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky.
- Nastrouhanou řepu rukou vymačkáme, abychom jí zbavily co nejvíce vody.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Vše dáme do mísy a přidáme zbylé ingredience a promícháme.
- Můžeme podávat hned, ale nám pomazánka více chutná vychlazená z ledničky.
- Pomazánku mažeme na bagetky, obložíme plátkem hermelínu, a posypeme nakládanými feferonkami a natí z cibule (nebo bylinkami).