Ingredience: (4 porce)
100 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta – 100 g).
Masové kuličky: 400 g mletého hovězího masa (zadního), 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžička nasekaných bylinek, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kokosového oleje.
Ostatní: 400 g pórku (cca 1 velký kus), 400 ml kokosového mléka, 30 g třtinového cukru, 200 ml vývaru, hrst nasekaného čerstvého koriandru.
Postup:
- Mleté maso osolíme, opepříme. Přidáme hořčici a nasekané bylinky. Promícháme a vytvoříme z něj malé kuličky (o průměru 1-2 cm).
- Na pánvi rozpálíme kokosový a olivový olej a kuličky ze všech stran orestujeme. Z pánve kuličky vyndáme a vložíme nahrubo nasekaný pórek a kari pastu a na výpeku jej orestujeme.
- Přilijeme kokosové mléko a třtinový cukr a necháme pár minutek na mírném ohni provařit, aby se cukr rozpustil.
- Poté přilijeme vývar, promícháme a do směsi vložíme masové kuličky.
- Necháme na mírném ohni povařit asi 20 minut (dokud není maso hotové).
- Nakonec vmícháme hrst čerstvého koriandu.
- Podáváme s basmati rýží a můžeme ještě ozdobit koriandrem.