Ingredience:
800 g rajčat, voda.
1 velká cibule, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, 1 žlutá paprika, 1 chilli paprička, 30 g másla, 1 lžíce kokosového oleje, 3 lžičky Červená kari pasta 100 g.
2 kuřecí prsa, 400 ml kokosového mléka, šťáva z 1 limetky nebo 1/2 citronu, 2 lžičky cukr moučka.
Hrst nasekaného čerstvého koriandru.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Rajčata pokrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Podlijeme trochou vody a necháme chvíli povařit. Jakmile se oddělí slupky, rajčata propasírujeme přes sítko, abychom získali hladké rajčatové pyré.
- Cibuli, zázvor, česnek, žlutou papriku a chilli papričku nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a máslo, vložíme zeleninu a orestujeme. Ke konci restování přidáme kari pastu.
- Kuřecí maso, pokrájené na menší kousky, přidáme do pánve a také orestujeme.
- Vlijeme kokosové mléko a krátce provaříme. Přilijeme rajčatové pyré. Ještě chvíli povaříme na mírném ohni, aby bylo maso uvařené.
- Dochutíme limetkovou šťávou, cukrem, solí a pepřem.
- Nakonec vmícháme nasekaný čerstvý koriandr.
- Podáváme s rýží.