Ingredience:
1 hrnek pohanky.
2 mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lilek, 3 cm čerstvého zázvoru, 3 lžíce olivového oleje.
1 vrchovatá lžíce koření RAS EL HANOUT 40 G, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rybí omáčky, 4 lžíce jablečného octa, sůl.
1 jarní cibulka, čerstvé bylinky.
Postup:
- Pohanku uvaříme dle návodu.
- Cibuli, celer a lilek pokrájíme nadrobno, česnek najemno. Mrkev nastrouháme na větší nudličky.
- Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme dozlatova. Přidáme koření Ras el Hanout a rychle zarestujeme a přidáme omáčky a ocet. Osolíme, promícháme a chvilku povaříme a stáhneme z vařiče.
- Do pánve přidáme uvařenou pohanku.
- Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a společně s pohankou promícháme.
- Pohanku podáváme teplou, můžeme posypat čerstvými bylinkami.
TIP: Pohanku můžeme mít jako lehký hlavní chod, po přimíchání rukoly jako salát a nebo si ji vychutnat jako přílohu.