Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny Saláty & Zeleninové Přílohy

Ras dva tři Pohanka

Ingredience:

1 hrnek pohanky.

2 mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru, 3 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lilek, 3 cm čerstvého zázvoru, 3 lžíce olivového oleje.

1 vrchovatá lžíce koření RAS EL HANOUT 40 G, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rybí omáčky, 4 lžíce jablečného octa, sůl.

1 jarní cibulka, čerstvé bylinky.


Postup:

  1. Pohanku uvaříme dle návodu.
  2. Cibuli, celer a lilek pokrájíme nadrobno, česnek najemno. Mrkev nastrouháme na větší nudličky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme dozlatova. Přidáme koření Ras el Hanout a rychle zarestujeme a přidáme omáčky a ocet. Osolíme, promícháme a chvilku povaříme a stáhneme z vařiče.
  4. Do pánve přidáme uvařenou pohanku.
  5. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a společně s pohankou promícháme.
  6. Pohanku podáváme teplou, můžeme posypat čerstvými bylinkami.

TIP: Pohanku můžeme mít jako lehký hlavní chod, po přimíchání rukoly jako salát a nebo si ji vychutnat jako přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here