Ingredience: (2 porce)
Květákové pyré: 1/2 květáku, 200 ml mléka, 30 g másla, muškátový oříšek, sůl.
Rasova panenka: 300 g vepřové panenky (vcelku), 1 vrchovatá lžička koření Ras el Hanout, sůl, olivový olej.
Omáčka: 20 g másla, 100 ml bílého vína, sůl.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a solí.
- Panenku pokrájíme na 2 cm tlusté medailonky. Medailonky obalíme po celém povrchu v koření a osolíme.
- Na pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a medailonky orestujeme. Restujeme zprudka, cca 1,5 minuty z každé strany.
- Medailonky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu, aby si maso odpočinulo.
- Do výpeku v pánvi přilijeme víno a necháme ho odpařit. Nakonec vmícháme kousek másla, které necháme rozpustit. Osolíme a promícháme.
- Panenku vybalíme z alobalu a každý medailonek šikmo rozřízneme na polovinu.
- Kousky medailonků podáváme na květákovém pyré, přelité omáčkou z výpeku.