Rubriky
Vepřové maso Maso Recepty

Rasova panenka s květákovým pyré

Ingredience: (2 porce)

Květákové pyré: 1/2 květáku, 200 ml mléka, 30 g másla, muškátový oříšek, sůl.

Rasova panenka: 300 g vepřové panenky (vcelku), 1 vrchovatá lžička koření Ras el Hanout, sůl, olivový olej.

Omáčka: 20 g másla, 100 ml bílého vína, sůl.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Přilijeme mléko, přidáme máslo a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a solí.
  2. Panenku pokrájíme na 2 cm tlusté medailonky. Medailonky obalíme po celém povrchu v koření a osolíme.
  3. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a medailonky orestujeme. Restujeme zprudka, cca 1,5 minuty z každé strany.
  4. Medailonky vyjmeme z pánve a zabalíme do alobalu, aby si maso odpočinulo.
  5. Do výpeku v pánvi přilijeme víno a necháme ho odpařit. Nakonec vmícháme kousek másla, které necháme rozpustit. Osolíme a promícháme.
  6. Panenku vybalíme z alobalu a každý medailonek šikmo rozřízneme na polovinu.
  7. Kousky medailonků podáváme na květákovém pyré, přelité omáčkou z výpeku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here