Ingredience: (2 porce)
Těsto: 400 g, 4 celá vejce, 1 lžíce olivového oleje, 1 a 1/2 lžičky soli, 2 lžíce vody.
Náplň: 200 g ricotty, 1 lžíce sušených rajčat v oleji nasekaných , pažitka/petržel, sůl, pepř.
Postup:
- Ze všech ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto. Hněteme dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit. Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodiny odležet do lednice. Vyndáme ho těsně před zpracováním.
- Na náplň smícháme ricottu se sušenými rajčaty, přidáme bylinky, sůl a pepř.
- Vál pomoučníme a vyválíme na něm plát o tloušťce 1 mm. Z plátu vykrájíme kolečka.
- Na každý kousek dáme lžičku ricottové náplně. Kraje namočíme vodou a přikryjeme druhým kolečkem. Vidličkou dokola umačkáme.
- Ravioli vkládáme do vroucí vody a vaříme krátce, než vyplavou na povrch (asi 3 minuty).
- Po vyndání zakápneme olivovým olejem, aby se neslepily.
- Podáváme s Houbovo-smetanová omáčka.