Ingredience:
700 g dýně, 1 velká cibule.
1 lžička soli, 50 g zelené kari pasty (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g).
3 lžíce extra panenského olivového oleje, 100 ml vody.
30 g dýňových semínek.
Postup:
- Dýni nastrouháme na struhadle nahrubo. Cibuli pokrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme dýni a cibuli a orestujeme.
- Přidáme kari pastu, sůl a přilijeme vodu. Chvíli promícháváme, aby se kari pasta rovnoměrně rozpustila v dýni.
- Restujeme cca 6 minut na vyšším stupni, aby dýně zezlátla a byla měkká na skus.
- Nakonec vmícháme dýňová semínka..
TIP: Tato příloha se hodí výborně k masovým pokrmům, ale můžete ji použít i do sendviče.