Rubriky
Vegan Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Restovaná strouhaná dýně se zelenou kari pastou

Ingredience: 

700 g dýně, 1 velká cibule.

1 lžička soli, 50 g zelené kari pasty (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g).

3 lžíce extra panenského olivového oleje, 100 ml vody.

30 g dýňových semínek.


Postup:

  1. Dýni nastrouháme na struhadle nahrubo. Cibuli pokrájíme nadrobno.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme dýni a cibuli a orestujeme.
  3. Přidáme kari pastu, sůl a přilijeme vodu. Chvíli promícháváme, aby se kari pasta rovnoměrně rozpustila v dýni.
  4. Restujeme cca 6 minut na vyšším stupni, aby dýně zezlátla a byla měkká na skus.
  5. Nakonec vmícháme dýňová semínka..

TIP: Tato příloha se hodí výborně k masovým pokrmům, ale můžete ji použít i do sendviče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here