Rubriky
Velikonoční Vepřové maso Recepty Maso Mleté maso

Roláda z mletého masa se špenátem

Ingredience:

1,5 kg mletého vepřového masa, 3  velká vejce, 6 lžic strouhánky, 2 lžičky sušené majoránky, čerstvé bylinky (libeček, tymián, yzop, oregano, saturejka), 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek.

400 g mraženého listového špenátu, 100 ml smetany, sůl, pepř.

Voda na podlití.


Postup:

  1. Maso dáme do velké mísy. Přidáme vejce, strouhánku.
  2. Cibuli a česnek a bylinky nasekáme najemno a přidáme k masu. Přidáme majoránku. 
  3. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. Maso pořádně prohněteme, aby se všechny ingredience propojily. Pokud by bylo maso moc tuhé, můžeme přilít pár lžic mléka.
  5. Mražený špenát prohřejeme na pánvi, dokud nebude zcela prohřátý. Poté přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  6. Uřízneme si velký kus potravinářské folie a z masa vytvoříme obdélník o šířce cca 1 cm. Na maso rozprostřeme špenát a pomocí fólie zavineme do rolády.
  7. Do pekáče nalijeme vlažnou vodu do výšky 1 cm. Vložíme roládu a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 70-80 minut. Roládu občas polijeme vodou z pekáčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here