Ingredience:
1,5 kg mletého vepřového masa, 3 velká vejce, 6 lžic strouhánky, 2 lžičky sušené majoránky, čerstvé bylinky (libeček, tymián, yzop, oregano, saturejka), 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, muškátový oříšek.
400 g mraženého listového špenátu, 100 ml smetany, sůl, pepř.
Voda na podlití.
Postup:
- Maso dáme do velké mísy. Přidáme vejce, strouhánku.
- Cibuli a česnek a bylinky nasekáme najemno a přidáme k masu. Přidáme majoránku.
- Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Maso pořádně prohněteme, aby se všechny ingredience propojily. Pokud by bylo maso moc tuhé, můžeme přilít pár lžic mléka.
- Mražený špenát prohřejeme na pánvi, dokud nebude zcela prohřátý. Poté přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
- Uřízneme si velký kus potravinářské folie a z masa vytvoříme obdélník o šířce cca 1 cm. Na maso rozprostřeme špenát a pomocí fólie zavineme do rolády.
- Do pekáče nalijeme vlažnou vodu do výšky 1 cm. Vložíme roládu a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 70-80 minut. Roládu občas polijeme vodou z pekáčku.