Ingredience: (3 porce)
300 g pórku, 2 středně velké mrkve, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 3 lžíce houbové sójové omáčky.
100 g čatní z červené nebo žluté cibule (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – Jemné 250 g nebo Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).
600 g vařené rýže Basmati, 3 vejce, sůl, pepř.
Pórek na posypání.
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Rýže Basmati – Zafran 1kg
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Pórek pokrájíme na tenké nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a pórek s mrkví orestujeme. Restujeme na na vyšším plameni, aby mrkev změkla na skus, ale pozor na připálení pórku.
- Mezitím uvaříme rýži dle návodu.
- Kdy je zelenina orestovaná, přidáme cibulové čatní a ještě dvě minutky orestujeme. Přilijeme sójovou omáčku a promícháme.
- Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechna zrna neobalí omáčkou.
- Dle chuti osolíme a opepříme.
- Nakonec uděláme v rýži tři důlky, do nichž vyklepneme celá vajíčka.
- Vajíčka lehce osolíme a opepříme a pánev přiklopíme poklicí. Na mírném plameni necháme vajíčka vařit asi 8 minut. Poté pánev dáme ze sporáku sundáme a přikrytou poklicí ji necháme dalších 5 minut odstát, aby vajíčka došla.
- Před servírováním ještě posypeme čerstvým pórkem.