Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny

Rýžová pánev s cibulovým čatní a volskými oky

Ingredience: (3 porce)

300 g pórku, 2 středně velké mrkve, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 3 lžíce houbové sójové omáčky.

100 g čatní z červené nebo žluté cibule (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – Jemné 250 g nebo Čatní ze žluté cibule – Pálivé 250 g).

600 g vařené rýže Basmati, 3 vejce, sůl, pepř.

Pórek na posypání.


Postup:

  1. Pórek pokrájíme na tenké nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a pórek s mrkví orestujeme. Restujeme na na vyšším plameni, aby mrkev změkla na skus, ale pozor na připálení pórku.
  3. Mezitím uvaříme rýži dle návodu.
  4. Kdy je zelenina orestovaná, přidáme cibulové čatní a ještě dvě minutky orestujeme. Přilijeme sójovou omáčku a promícháme.
  5. Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechna zrna neobalí omáčkou.
  6. Dle chuti osolíme a opepříme.
  7. Nakonec uděláme v rýži tři důlky, do nichž vyklepneme celá vajíčka.
  8. Vajíčka lehce osolíme a opepříme a pánev přiklopíme poklicí. Na mírném plameni necháme vajíčka vařit asi 8 minut. Poté pánev dáme ze sporáku sundáme a přikrytou poklicí ji necháme dalších 5 minut odstát, aby vajíčka došla.
  9. Před servírováním ještě posypeme čerstvým pórkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here