Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny

Šafránové rizoto se špenátem

Ingredience: (4 porce)

Základ: 250 g rýže Arborio, 500 ml kuřecího vývaru, 2 dcl bílého kvalitního vína, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kokosového oleje.

Zelenina: 2 stroužky česneku, 2 stonky řapíkatého celeru, 40 g pórku, hrst čerstvého baby špenátu.

Dohotovení: 30 g másla, 100 g zakysané smetany, 30 g parmazánu, sůl, pepř, muškátový oříšek, šafrán.


Postup:

  1. Česnek, pórek a celer očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Na pánvi rozpálíme slunečnicový i kokosový olej a zeleninu na něm lehce osmahneme. 
  3. Přisypeme rýži a vše pořádně promícháme (každé zrníčko musí být obalené v oleji). 
  4. Přilijeme víno, promícháme a víno necháme zcela odpařit. Poté přidáme pepř, šafrán a nastrouháme muškátový oříšek.
  5. Dále přiléváme po troškách vývar, vždy aby byla rýže vodorovně zalitá. Po odpaření opět doléváme.
  6. Jakmile je rýže uvařená, osolíme a přidáme máslo, zakysanou smetanu a na jemno nastrouhaný parmazán. Mícháme, dokud se vše nepropojí a nevznikne krémové rizoto.
  7. Nakonec vmícháme nasekaný baby špenát a ještě chvilku promícháme, aby lístečky zkřehly.
  8. Podáváme zdobené hoblinkami parmazánu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here