Rubriky
Grilovací sezóna Recepty Ryby & Mořské plody Saláty & Zeleninové

Salát s grilovanou sépií, sezamovými semínky a mandlemi

Ingredience:

Sépie: 1 sépie nakrájená na proužky a nařezané do mřížky (lépe se marinuje).

Marináda na sépii: 1 lžíce hoisin omáčky, 1 lžička extra panenského olivového oleje, 1/2 lžičky chilli vloček.

Salát: 1 větší mrkev, 1/2 menší cukety, kousek žluté papriky a ledového salátu.

Dresing na salát: 1 lžička hoisin omáčky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 stroužky česneku utřeného se solí.

Opražená sezamová semínka, hrst nahrubo nasekaných mandlí a čerstvý koriandr na posypání.


Postup:

  1. Většinou zakoupíme vykuchanou a zbavenou kůže. Tedy sépii stačí očistit, vyříznout zobák, odkrojit přísavky a znovu dobře omýt. Takto připravenou sépii nakrájíme na tlusté proužky, které ještě nařízneme do mřížky, aby se na ně lépe chytla marináda.
  2. Marinádu připravíme smícháním ingrediencí. Kousky sépie v marinádě obalíme a necháme marinovat v lednici alespoň 30 minut.
  3. Namarinované kousky sépie ogrilujeme na grilovací pánvi – zprudka jen pár minut z každé strany (když se bude sépie dělat moc dlouho, bude tuhá).
  4. Mrkev a cuketu nakrájíme škrabkou na tlusté delší nudličky. Ledový salát a papriku pokrájíme také na nudličky. Smícháme ingredience na dresing a vmícháme ho do zeleniny.
  5. Sépii servírujeme na salátku a vše ještě posypeme opraženými sezamovými semínky, mandlemi a koriandrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here