Ingredience: (2 porce)
Kuřecí prsa: 2 ks kuřecích prsou, 2x 1/2 lžičky soli, 2 lžičky extra panenského olivového oleje, 2 lžičky koření Ras el Hanout (k zakoupení zde: RAS EL HANOUT 40 G).
Dresing: 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky medu, 1 lžíce šťávy z citronu, hrst nasekané čerstvé listové petržele, sůl, pepř.
Plátky salátové okurky, listy salátu Little Gem, 1/2 červené cibule.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Všechny ingredience na dresing smícháme a dáme na chvíli do lednice vychladit.
- Kuřecí prsa zbavíme kůže a naklepeme je na tenké plátky o tloušťce asi 1 cm.
- Na každé rozklepané prso dáme 1 lžičku koření Ras el Hanout, 1/2 lžičky soli a 1 lžičku olivového oleje a rovnou vmasírujeme do masa po celém povrchu.
- Rozpálíme si grilovací pánev a prsa orestujeme (relativně zprudka) z každé strany 1,5 minuty. Prsa pokrájíme na tenké plátky.
- Okurku nakrájíme na tenká kolečka, která ještě párkrát překrojíme. Červenou cibuli pokrájíme najemno.
- Listy salátu omyjeme, osušíme. Do každého vložíme trochu pokrájené okurky, na nic dáme lžičku dresingu, položíme několik plátků masa a opět naneseme trochu dresingu. Nakonec posypeme cibulkou.
TIP: Toto jídlo se hodí jako lehká večeře pro dvě osoby, ale můžeme ho zvolit i jako malý předkrm pro více lidí. Zároveň můžeme podávat ještě s opečenou bagetkou nebo toustem.