Rubriky
Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Salátové lodičky s kuřecím masem a dresingem

Ingredience: (2 porce)

Kuřecí prsa: 2 ks kuřecích prsou, 2x 1/2 lžičky soli, 2 lžičky extra panenského olivového oleje, 2 lžičky koření Ras el Hanout (k zakoupení zde: RAS EL HANOUT 40 G).

Dresing: 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky medu, 1 lžíce šťávy z citronu, hrst nasekané čerstvé listové petržele, sůl, pepř.

Plátky salátové okurky, listy salátu Little Gem, 1/2 červené cibule.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Všechny ingredience na dresing smícháme a dáme na chvíli do lednice vychladit.
  2. Kuřecí prsa zbavíme kůže a naklepeme je na tenké plátky o tloušťce asi 1 cm.
  3. Na každé rozklepané prso dáme 1 lžičku koření Ras el Hanout, 1/2 lžičky soli a 1 lžičku olivového oleje a rovnou vmasírujeme do masa po celém povrchu.
  4. Rozpálíme si grilovací pánev a prsa orestujeme (relativně zprudka) z každé strany 1,5 minuty. Prsa pokrájíme na tenké plátky.
  5. Okurku nakrájíme na tenká kolečka, která ještě párkrát překrojíme. Červenou cibuli pokrájíme najemno.
  6. Listy salátu omyjeme, osušíme. Do každého vložíme trochu pokrájené okurky, na nic dáme lžičku dresingu, položíme několik plátků masa a opět naneseme trochu dresingu. Nakonec posypeme cibulkou.

TIP: Toto jídlo se hodí jako lehká večeře pro dvě osoby, ale můžeme ho zvolit i jako malý předkrm pro více lidí. Zároveň můžeme podávat ještě s opečenou bagetkou nebo toustem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here