Ingredience: (2 porce)
Francouzské (nebo jiné čerstvé) bagety.
200 g sýru halloumi, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.
2 lžičky tapenády z černých oliv, 2 lžičky majonézy nebo bílého jogurtu.
Zelený salát (ledový nebo římský) + šťáva z citronu, 1 rajče.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Bagety rozřízneme.
- Salát pokrájíme na tenké nudličky a zakápneme citronovou šťávou. Rajče nakrájíme na plátky.
- Sýr halloumi pokrájíme na 5 mm plátky. Na grilovací pánvi rozpálíme olej a sýr zprudka osmažíme (asi 30 vteřin z každé strany).
- Na spodní část každé bagety dáme lžičku tapenády z černých oliv, vrstvu salátu a plátky halloumi a rajčete.
- Vrchní část bagety potřeme majonézou nebo jogurtem a přiklopíme.