Ingredience: (2 porce)
2 bagety na sendvič (doporučujeme: Domácí ciabatta bez hnětení).
Základ: 1 pečené kachní stehno/prso, 4 lžíce Dýňové čatní 250 g.
Salsa: hrst nasekané petržele, 1 menší rajče, sůl, pepř, jablečný ocet, čekankový sirup nebo cukr.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Obě bagety/ciabatty rozpůlíme.
- Kachní stehno obereme, aby nám zbylo čisté maso bez kostí. Rozdělíme ho na dvě poloviny.
- Rajče pokrájíme nadrobno a dáme do misky s nasekanou petrželkou. Ochutím solí, pepřem, octem a sirupem. Promícháme.
- Na každou spodní část bagety naneseme dvě lžíce dýňového čatní a něj poklademe kousky kachního masa. Maso posypeme připravenou salsou a přiklopíme vrchním dílem bagety.
TIP: Kromě kachního masa, můžeme použít i husí nebo kuřecí maso. Maso nemusí být jen pečené, k dýňovému čatní se hodí i grilované nebo trhané maso. Sendvič můžeme obohatit například i rukolou či zelným salátkem.