Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Sendvič s kachním masem a dýňovým čatní

Ingredience: (2 porce)

2 bagety na sendvič (doporučujeme: Domácí ciabatta bez hnětení).

Základ: 1 pečené kachní stehno/prso, 4 lžíce Dýňové čatní 250 g.

Salsa: hrst nasekané petržele, 1 menší rajče, sůl, pepř, jablečný ocet, čekankový sirup nebo cukr.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Obě bagety/ciabatty rozpůlíme.
  2. Kachní stehno obereme, aby nám zbylo čisté maso bez kostí. Rozdělíme ho na dvě poloviny.
  3. Rajče pokrájíme nadrobno a dáme do misky s nasekanou petrželkou. Ochutím solí, pepřem, octem a sirupem. Promícháme.
  4. Na každou spodní část bagety naneseme dvě lžíce dýňového čatní a něj poklademe kousky kachního masa. Maso posypeme připravenou salsou a přiklopíme vrchním dílem bagety.

TIP: Kromě kachního masa, můžeme použít i husí nebo kuřecí maso. Maso nemusí být jen pečené, k dýňovému čatní se hodí i grilované nebo trhané maso. Sendvič můžeme obohatit například i rukolou či zelným salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here