Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Drůbeží maso Recepty Maso

Sendvič s kuřecím masem, rozpečeným sýrem a cibulovým čatní

Ingredience: (2 porce)

2 kuřecí prsa s kůží, sůl, pepř, olivový olej.

4 plátky sedvičového chleba, 2 lžíce olivového oleje.

2x 40g strouhaného sýra gouda nebo cheddar.

2 listy ledového salátu, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g nebo Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g.


Postup:

  1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji na pánvi. Přiklopíme pokličkou a pozvolna restujeme 10 minut. Během restování jednou či dvakrát otočíme. Hotová prsa zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
  2. Na čistou pánev rozprostřeme strouhaný sýr a necháme rozpéct. Když už je rozteklý a dozlatova opečený, přeložíme ho a dáme stranou. Taktéž rozpečeme i druhý sýr.
  3. Mezitím si potřeme olejem plátky chleba a opečeme do zlatova z obou stran.
  4. Ledový salát omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
  5. Můžeme kompletovat sendvič. Plátek chleba potřeme cibulovým čatní, na něj položíme pokrájená kuřecí prsa, dále rozpečený sýr a kousky ledového salátu. Druhý plátek potřeme lehce majonézou a přiklopíme. Stejný postup opakujeme z druhým sendvičem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here