Ingredience: (2 porce)
2 kuřecí prsa s kůží, sůl, pepř, olivový olej.
4 plátky sedvičového chleba, 2 lžíce olivového oleje.
2x 40g strouhaného sýra gouda nebo cheddar.
2 listy ledového salátu, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g nebo Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g.
Výrobky použité v receptu
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 180 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 180 g
Pepř černý – mletý 90 g
Olej olivový extra panenský BIO – Natural 500ml
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g
Cibulové čatní z červené cibule – Extra pálivé 250 g
Postup:
- Kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji na pánvi. Přiklopíme pokličkou a pozvolna restujeme 10 minut. Během restování jednou či dvakrát otočíme. Hotová prsa zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- Na čistou pánev rozprostřeme strouhaný sýr a necháme rozpéct. Když už je rozteklý a dozlatova opečený, přeložíme ho a dáme stranou. Taktéž rozpečeme i druhý sýr.
- Mezitím si potřeme olejem plátky chleba a opečeme do zlatova z obou stran.
- Ledový salát omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
- Můžeme kompletovat sendvič. Plátek chleba potřeme cibulovým čatní, na něj položíme pokrájená kuřecí prsa, dále rozpečený sýr a kousky ledového salátu. Druhý plátek potřeme lehce majonézou a přiklopíme. Stejný postup opakujeme z druhým sendvičem.