Rubriky
Recepty Pečivo

Sendvičový chléb s oregánem a dýňovými semínky

Ingredience: 

500 g hladké mouky (+při hnětení), 250 ml horké vody, 150 ml jogurtu 3,5 % tuku.

8 g sušeného droždí, lžička třtinového cukru, 2 lžičky soli, 3 lžičky sušeného oregana, 50 g dýňových semínek.

Olej na vymazání mísy a formy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy.
  2. V hrnečku smícháme vodu, cukr a droždí a necháme vše rozpustit.
  3. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme jogurt a směs vody s přísadami. Vařečkou nebo lžicí promícháme, přidáme sůl, oregano a dýňová semínka a vypracujeme relativně řídké těsto.
  4. Chvíli propracujeme vařečkou, poté přemístíme na pracovní desku a těsto hněteme asi 10 minut. Během hnětení si poprašujeme ruce moukou, aby těsto nelepilo.
  5. Mísu lehce vymažeme olejem, přemístíme do ní těsto, přikryjeme potravinářskou folií (povrch nesmí oschnout) a necháme ho na teplém místě 2-3 hodiny vykynout.
  6. Po vykynutí lehce těsto propracujeme a přemístíme do formy vymazané olejem. Těsto ještě poprášíme polohrubou moukou a necháme dalších 20-30 minut kynout.
  7. Poté povrch těsta několikrát šikmo nařízneme a pečeme v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 20 minut. 
  8. Po vyjmutí z trouby vyklopíme a necháme vychladnout. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here