Rubriky
Recepty Pečivo

Slánek na pečení

Ingredience:

150 ml vody, 15 g soli, 15 g čerstvého droždí.


Postup:

  1. Do menší uzavíratelné sklenice dáme vodu a sůl a mícháme, dokud se sůl nerozpustí.
  2. Poté do ní rozdrobíme kvasnice a pořádně promícháme.
  3. Sklenici uzavřeme a dáme do lednice.
  4. Slánek je připraven k použití již za 24 hodin. V lednici ale vydrží i 5 dnů.
  5. Toto složení je vhodné pro pečení chleba ze 750 g mouky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here