Ingredience: (2 porce)
1 kg slávek.
200 g kečupu (nejlépe domácího), 3 stroužky česneku 1/2 lžičky soli, 1x cibulka (nejlépe banánová šalotka), 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 100 ml dobrého bílého vína.
Petrželka a jarní cibulka na ozdobu.
Postup:
- Česnek oloupeme a utřeme se solí.
- Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozpálíme olej a šalotku orestujeme. Přilijeme víno a necháme ho skoro všechno vyvařit.
- Přidáme kečup a česnek a chvíli povaříme.
- Nakonec vmícháme slávky a vaříme, dokud se všechny neotevřou. Ty, které se neotevřou nejíme a vyhodíme je.
- Před servírováním posypeme čerstvou petrželkou a najemno nakrájenou jarní cibulkou.
- Podáváme s čerstvým chlebem.