Ingredience: (3 porce)
1 menší okurka hadovka, 1 velké rajče bez vnitřní dužiny, ½ cuketa menší (mladší), 1 zralé avokádo, 150 g feta sýra, 4 větvičky čerstvého oregána.
Zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jablečného/vinného octa, 2 Lžíce pampeliškového medu nebo cukru.
Sůl, pepř.
Postup:
- Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky o velikosti 0,5 cm a dáme do misky.
- Rukama nebo pomocí vařeček jemně promícháme, abychom neponičili zeleninu.
- Přidáme na stejně velké kousky nakrájený sýr Feta a otrhané lístečky oregana.
- Veškeré ingredience na zálivku dáme do misky a pořádně metličkou smícháme a vytvoříme emulzovitou zálivku.
- Zálivku nalijeme na salát (vléváme postupně a promícháváme, aby nebylo zálivky příliš, jen tak aby bylo vše ve dresingu obalené).
- Servírujeme v průhledných miskách či pohárech pro pěkný vzhled a barvu. Na povrch můžeme ještě nasypat nastrouhaný feta sýr (pokud by měl někdo málo) a přidat i lístečky oregana.