Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody Těstoviny & Brambory

Špagety s krevetami v rajčatové omáčce

Ingredience:

300 g těstovin špagety, sůl.

Rajčatová omáčka: 5 lžic olivového oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sušené bazalky, 1200 g pokrájených rajčat (oloupaných rajčat, zbavených jádřince – případně lze použít z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíce balsamikového octa, 2 lžíce třtinového cukru, 200 ml červeného vína, 1 lžička soli.

300 g syrových krevet (např Vannamei o velikosti asi 3-5 cm).

Hrst čerstvé bazalky.


Postup:

  1. Stroužky česneku oloupeme. Česnek dáme na pánev, přilijeme olivový olej a osmažíme je (nedáváme je do již rozpáleného oleje).
  2. K osmaženému česneku přidáme bazalku a po pár vteřinách všechna rajčata.
  3. Přilijeme oba octy a víno, přidáme cukr a osolíme.
  4. Vaříme na mírném stupni asi 30 minut, dokud nejsou rajčata téměř rozvařená.
  5. Krevety pořádně osušíme a ke konci vaření je vložíme do omáčky a společně v ní vaříme asi 8 minut.
  6. Těstoviny uvaříme al dente, scedíme je a vložíme do omáčky. Opatrně promícháme a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here