Ingredience:
300 g těstovin špagety, sůl.
Rajčatová omáčka: 5 lžic olivového oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sušené bazalky, 1200 g pokrájených rajčat (oloupaných rajčat, zbavených jádřince – případně lze použít z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíce balsamikového octa, 2 lžíce třtinového cukru, 200 ml červeného vína, 1 lžička soli.
300 g syrových krevet (např Vannamei o velikosti asi 3-5 cm).
Hrst čerstvé bazalky.
Postup:
- Stroužky česneku oloupeme. Česnek dáme na pánev, přilijeme olivový olej a osmažíme je (nedáváme je do již rozpáleného oleje).
- K osmaženému česneku přidáme bazalku a po pár vteřinách všechna rajčata.
- Přilijeme oba octy a víno, přidáme cukr a osolíme.
- Vaříme na mírném stupni asi 30 minut, dokud nejsou rajčata téměř rozvařená.
- Krevety pořádně osušíme a ke konci vaření je vložíme do omáčky a společně v ní vaříme asi 8 minut.
- Těstoviny uvaříme al dente, scedíme je a vložíme do omáčky. Opatrně promícháme a můžeme podávat.