Ingredience: (2 porce)
200 g špaget, 1 lžíce soli.
1 červená kapie, 1 lžíce olivového oleje, 100 ml vody (od špaget), 20 g uzeného masa/slaniny, 20 g sýra Grana Padano, čerstvá bazalka na ozdobu.
150 g dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – pálivý 150 g nebo Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g).
Postup:
- Vodu na špagety přivedeme k varu, vložíme špagety a přidáme sůl. Promícháme a uvaříme dle návodu Al dente.
- Papriku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uzené maso pokrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a papriku s uzeným masem orestujeme. Přidáme dip z pečených paprik a vše promícháme.
- Uvařené špagety vložíme do pánve k paprice a masu. Přilijeme vodu, ve které se špagety vařily a vše promícháme, aby se špagety obalily v dipu a vše se propojilo.
- Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr Grana Padano.
- Servírujeme na talíř posypané čerstvou bazalkou, můžeme ještě nastrouhat Grana Padano.