Ingredience: (2-3 porce)
4 špekáčky, 2 lžíce oleje.
300 g nakládaných paprik, 1 cibule s natí (nebo 2 jarní cibulky), 1 feferonka.
200 ml polotmavého piva, 1 lžíce octa, 150 g Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g.
Sůl, pepř.
4 vejce.
Postup:
- Špekáčky rozpůlíme a nožem nařízneme mřížku. Cibuli pokrájíme najemno, feferonku na tenké plátky.
- Na pánvi rozpálíme olej a špekáčky osmažíme z obou stran.
- Špekáčky vyjmeme a do výpeku vložíme cibuli (trochu natě si necháme nakonec na ozdobení) a zarestujeme.
- Přidáme feferonku a nakládané papriky i s trochou láku. Přilijeme pivo a kečup. Ochutíme octem, osolíme, opepříme a promícháme.
- Do směsi vložíme zpět půlky špekáčků a mezi ně vyklepneme celá vejce.
- Přiklopíme pokličkou a necháme vejce pozvolna vařit asi 5 minut.
- Hotový pokrm ještě posypeme cibulovou natí.
- Podáváme s chlebem, ale hodila by se k tomu i rýže nebo pečená zelenina.







