Ingredience: (2 porce)
Maso: 2x 200 g hovězí svíčkové (cca 4 cm vysoké), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Omáčka: 1 lžíce másla, 3 snítky tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 2 malé bobkové listy, 1 lžička kapar, 100 ml kvalitního červeného vína.
Bramborové hranolky: 6 velkých brambor, sůl, olej na smažení.
Čatní z červené nebo žluté cibule (k zakoupení zde: Čatní z červené cibule – jemné 250 g nebo Čatní ze žluté cibule – jemné 250 g).
Postup:
- Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Do hrnce dáme vodu a jakmile přijde k varu, vložíme hranolky. Blanšírujeme 2-3 minuty na mírném ohni. Poté hranolky vyjmeme a pořádně osušíme. Fritézu rozpálíme na 180 °C, vložíme hranolky a smažíme dozlatova.
- Maso ovážeme provázkem, aby drželo tvar při pečení. Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem z všech stran.
- Pánev rozpálíme vložíme maso a opékáme zprudka 3 minuty. Poté vložíme máslo, čerstvé bylinky a kapary a maso otočíme. Opět pečeme 3 minuty.
- Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minut odpočinout.
- Do výpeku přilijeme víno, promícháme a necháme 2 minuty povařit.
- Na talíř servírujeme hranolky, steak z hovězí svíčkové přelité omáčkou a cibulové čatní.