Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Steak z vepřové panenky v máslové sweet chilli omáčce, s restovanou rýží a salátkem

Ingredience: (2 porce)

Rýže: 1/2 hrnku jasmínové rýže, sůl, 2 lžíce olivového oleje.

Maso: 300 g vepřové panenky, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička másla, 4 lžíce Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g.

Salátek: 4 listy ledového salátu, hrst čerstvého koriandru, sůl, pepř, citronová šťáva, med nebo čekankový sirup.


Postup:

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout. Můžeme si ji uvařit i den dopředu a nechat v lednici.
  2. Panenku očistíme a rozkrojíme na dvě stejné části o cca 150 g. Ze všech stran panenky osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a panenky zprudka orestujeme ze všech stran. Poté zmírníme a stále restujeme dalších asi 5-7 minut (podle velikosti masa).
  3. Maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme vše ostatní.
  4. Na salsu pokrájíme listy ledového salátu na nudličky. Dáme do mísy, přidáme nasekaný koriandr a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a kapkou medu nebo sirupu. Promícháme.
  5. Na čisté pánvi si rozpálíme olej a uvařenou rýži zprudka orestujeme,. Nemusíme míchat, stačí, když bude dozlatova orestovaná z jedné strany, aby se vytvořila křupavá kůrčička.
  6. Pánev s výpekem od masa zahřejeme, vložíme máslo a necháme ho rozpustit. Poté přilijeme Sweet chilli omáčku a promícháme. Do omáčky vložíme zpět kousky panenky a omáčkou je několikrát přelijeme. Kousky panenky můžeme podávat vcelku a nebo je ještě rozříznout.
  7. Na talíř naservírujeme restovanou rýži, kousky panenky a salátek. Panenku polijeme omáčkou s pánve a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here