Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Steak z vepřové plece s cibulovým čatní

Ingredience: (2 porce)

2 plátky vepřové plece, 2 snítky oregana, 2 snítky tymiánu, 1 snítka rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, ½ lžičky semínek fenyklu, sůl a pepř.

Cibulové čatní (k zakoupení zde: Čatní z bílé cibule 250 g).


Postup:

  1. Ve hmoždíři rozdrtíme semínka fenyklu a promícháme se solí a pepřem.
  2. Vmícháme lístky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a oregana.
  3. Stroužky česneku oloupeme, nožem rozdrtíme a pokrájíme na malé kousky. Česnek přidáme ke koření a bylinkám. Přilijeme olej a promícháme.
  4. Plátky vepřové plece naklepeme jemně paličkou a potřeme je připravenou směsí z obou stran.
  5. Pánev rozpálíme a steaky smažíme z každé strany cca 3 minuty.
  6. Podáváme cibulovým čatní a oblíbenou přílohou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here