Rubriky
Recepty Pečivo

Světlý chléb

Ingredience:

500 g hladké mouky, 250 ml horké vody, 150 ml jogurtu 3,5 % tuku.

8 g sušeného droždí, lžička třtinového cukru, 2 lžičky soli.

Mouka na vysypání ošatky.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy.
  2. V hrnečku smícháme vodu, sůl, cukr a droždí a necháme vše rozpustit.
  3. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme jogurt a směs vody s přísadami. Vařečkou nebo lžicí promícháme a vypracujeme relativně řídké těsto. Propracováváme pouze vařečkou/lžící). 
  4. Bambusovou ošatku na kynutí vysypeme pořádně moukou a těsto do něj přendáme. Těsto necháme na teplém místě 2-3 hodiny vykynout.
  5. Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj opatrně z ošatky vyklopíme, aby si udrželo svůj tvar. Necháme ještě dalších 20-30 minut kynout.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 20 minut. 
  7. Po vyjmutí z trouby vyklopíme a necháme vychladnout. 
  • TIP: Chléb je uvnitř světlý a skvěle se hodí na topinky nebo sendviče. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here