Ingredience:
500 g hladké mouky, 250 ml horké vody, 150 ml jogurtu 3,5 % tuku.
8 g sušeného droždí, lžička třtinového cukru, 2 lžičky soli.
Mouka na vysypání ošatky.
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy.
- V hrnečku smícháme vodu, sůl, cukr a droždí a necháme vše rozpustit.
- V mouce uděláme důlek, do kterého dáme jogurt a směs vody s přísadami. Vařečkou nebo lžicí promícháme a vypracujeme relativně řídké těsto. Propracováváme pouze vařečkou/lžící).
- Bambusovou ošatku na kynutí vysypeme pořádně moukou a těsto do něj přendáme. Těsto necháme na teplém místě 2-3 hodiny vykynout.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj opatrně z ošatky vyklopíme, aby si udrželo svůj tvar. Necháme ještě dalších 20-30 minut kynout.
- Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 20 minut.
- Po vyjmutí z trouby vyklopíme a necháme vychladnout.
- TIP: Chléb je uvnitř světlý a skvěle se hodí na topinky nebo sendviče.