Ingredience: (3 ks)
Těsto: připravíme dle návodu Pizza těsto.
Základ: 270 g (3x 90 g) Domácího kečupu (k zakoupení zde Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g).
Obložení: mozzarella, gorgonzola, ementál, šunka, snítky čerstvého oregana.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Vykynuté těsto na pizzu rozdělíme na 3 části a z každého vytvarujeme bochánek, který následně rozválíme na placku o průměru 30 cm.
- Každý plát potřeme kečupem. Stačí pouze 90 g kečupu na každou pizzu, jinak by bylo těsto mokré.
- Na těsto nastrouháme ementál, poklademe plátky mozzarelly a nadrobíme kousky gorgonzoly. Přidáme kousky šunky a posypeme čerstvými lístky oregana.
- Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 12 minut (dokud nejsou okraje zlatavé a křupavé).
TIP: Pizzu můžeme tvarovat dle kulaté formy, ale pokud ji nemáme, můžeme použít i hranatý plech.