Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Vepřové maso Recepty Maso Hovězí maso Mleté maso

Tacos s mletým masem, cheddarem a salsou Verde

Ingredience: (6 porcí)

6 tortill o průměru 15 cm.

Maso: 800 g mletého masa (vepřové + hovězí), 1 velká cibule, sůl, pepř.

Salát: 6 listů ledového salátu, 1 lžička jablečného octa, 1 lžička medu, sůl, pepř.

Dohotovení: 80 g cheddaru, Salsa Verde 330 g

Volitelné: Nakládané feferony s česnekem 180 g


Postup:

  1. Mleté maso dáme do mísy. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Osolíme, opepříme a pořádně rukama promícháme.
  2. Salát omyjeme, pokrájíme na tenké nudličky a ochutíme octem, medem, solí a pepřem. Promícháme.
  3. Cheddar nastrouháme na velké nudličky.
  4. Z mletého masa vytvoříme stejně velké kuličky. Každou umístíme doprostřed tortilly a rukama rozprostřeme po celé ploše téměř do kraje.
  5. Rozpálíme pánev. Nejprve opečeme stranu s masem asi 5 minut. Poté otočíme, posypeme sýrem a přiklopíme poklicí. Pečeme na středně až vyšší stupeň po celou dobu. Není třeba potírat pánev olejem, protože tuk je v mase.
  6. Na hotovou tortillu naneseme vrstvu salátku a zalijeme Salsou Verde.
  7. Pokud chceme pálivější variantu, pokrojíme ještě na kousky nakládanou feferonku.
  8. Tortillu přehneme na půl a podáváme jako tacos.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here