Ingredience: (2 porce)
150 g těstovin tagliatelle, sůl.
1 lžička olivového oleje, 100 g Tapenáda ze sušených rajčat 170 g, 100 ml smetany na vaření 12%, 50 g strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýra.
Olivový olej na zakápnutí, hrst nasekané petrželky.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu al dente.
- Na pánvi rozpálíme kapku oleje a uvařené těstoviny přendáme do pánve.
- Přidáme tapenádu ze sušených rajčat, přilijeme smetanu a promícháme. Dle potřeby osolíme.
- Krátce povaříme a vypneme.
- Nakonec vsypeme sýr petrželku a promícháme (trochu sýru i petrželky si necháme stranou na dokončení).
- Servírujeme těstoviny lehce posypané sýrem a petrželkou, zakápnuté olivovým olejem.


