Ingredience:
Těsto: 550 g hladké mouky, 6 lžiček cukru krystal, 2 lžičky soli, 1 sáček sušeného droždí, 350 ml vlažné vody, 6 lžic olivového oleje.
Olej na vymazání mísy.
Postup:
- Mouku prosejeme do velké mísy. Přisypeme droždí, cukr a sůl. V prostředku uděláme důlek, do kterého nalijeme vodu a olivový olej.
- Vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby je možné přidat mouku).
- Čistou mísu lehce vytřeme olejem. Pomocí pomoučených rukou vytvarujeme z těsta bochánek a vložíme ho do mísy na vykynutí.
- Mísu přikryjeme potravinářskou folií a utěsníme, aby nám těsto neosychalo. Necháme 1 hodinu kynout.
- Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou plochu a rozdělíme ho na 6 částí a vytvarujeme tenké válečky, dlouhé asi 30 cm.
- Válečky skládáme na plech vyložený pečícím papírem a mezi každým válečkem papír vyvýšíme, aby se těsto nedotýkalo.
- Takto připravené je přikryjeme utěrkou a necháme kynout ještě 30 minut, aby zvětšily svůj objem.
- Nakynuté válečky vložíme do rozehřáté trouby na 220°C a pečeme 20 minut.