Ingredience: (4-6 porcí)
Salát: 2 kuřecí stehna, sůl, pepř, olivový olej.
300 g těstovin.
2 červené cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 50 g červené kari pasty (k zakoupení zde: Červená kari pasta 100 g).
3 rajčata, 1 žlutá paprika, 2 kyselé okurky, 1 lžíce dijonské hořčice, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce láku z okurek, sůl.
Ředkvičková salsa: 10 ředkviček, 2 lžíce bílého vinného octa, 3 lžíce čekankového sirupu, špetka soli.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí stehna osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě asi 40 minut, doměkka.
- Těstoviny uvaříme dle návodu na skus a necháme vychladnout.
- Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Řapíkatý celer pokrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli i celer orestujeme. Ke konci restování přidáme kari pastu, aby se rozehřála a zeleninu obalila.
- Těstoviny dáme do velké mísy. Přidáme pokrájená rajčata, papriku, kyselé okurky a přidáme cibuli s kari pastou. Upečené kuřecí kousky pokrájíme a přidáme k těstovinám.
- Ochutíme dijonskou hořčicí, zakysanou smetanou, osolíme a přidáme lák z okurek. Promícháme.
- Nakonec připravíme ředvičkovou salsu. Ředkvičky pokrájíme na tenké nudličky a ochutíme octem, čekankovým sirupem a solí. Promícháme.
- Těstovinový salát podáváme studený s ředkvičkovou salsou.