Ingredience: (12 ks)
Těsto: 3 vejce, 150 g polohrubé mouky, 140 g moučkového cukru, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 1 lžíce horké vody, 1 lžička likéru Amaretto.
Krém: 500 g mascarpone, 250 g ricotty, 8 lžic moučkového cukru, 3 žloutky, 1 lžíce vanilkového extraktu.
Káva: 200 ml vody, 2 lžíce silné rozpustné kávy, 2 lžíce rumu.
Holandské kakao na posypání.
Postup:
- Nejprve připravíme kávu, aby vystydla. Rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou, promícháme. Do vychladlé kávy přilijeme rum a zamícháme.
- Vejce utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem, přilijeme Amaretto a promícháme. Silikonové formičky (12 ks) plníme do necelé poloviny. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C 18-20 minut.
- Na krém vyšleháme všechny ingredience.
- Upečené a vychladlé korpusy rozřízneme v půlce rozřízneme. Spodní část namočíme kávou.
- Krém dáme do zdobícího sáčku a pomocí něj ozdobíme spodní část korpusu. Přiklopíme vrchní částí, kterou opět ozdobíme krémem. Nakonec hustě zasypeme holandským kakaem.
- Takto ozdobené cupcakes vydrží i do druhého dne, případně je můžeme pak ještě oživit znovu kakaem – ale nebojte, do druhého dne nevydrží 🙂