Rubriky
Vepřové maso Maso Recepty

Tlačenka z vepřové hlavy

Ingredience:

1/2 vepřové hlavy vcelku, 2 mrkve, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g celeru

2 lžičky fenyklu, 2 lžičky římského kmínu, 3 lístky bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 20 kuliček celého pepře, 4 lžic hrubozrnné soli.


Postup:

  1. Vepřovou hlavu očistíme.
  2. Mrkev, cibuli a celer očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a necháme celé stroužky.
  3. Do pekáče vložíme zeleninu a navrch položíme vepřovou hlavu. 
  4. Vše zalijeme vodou, aby byla vepřová hlava ponořená. Přiklopíme poklicí nebo zakryjeme řádně alobalem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 4 na 180 °C.
  6. Poté necháme lehce vychladnout a z vepřové hlavy šetrně obereme maso a kůži. Vyndáme kost.
  7. Rozprostřeme si potravinovou fólii a do obdélníku poskládáme maso a kůži. Fólii srolujeme do rolády a vytvoříme tvar tlačenky. Konce řádně zavážeme.
  8. Necháme ztuhnout přes noc v ledničce.
  9. Podáváme s hořčicí, okurkou, křenem nebo naloženým zelím.
  • Tip: Z vývaru vyndáme zeleninu a vývar použijeme na další vaření.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here