Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty Houbové recepty

Topinka s tapenádou ze sušených rajčat a hlívou ústřičnou

Ingredience: (2 porce)

Topinky: 2 plátky chleba např: Rustikální chléb, 1 lžíce olivového oleje.

Opražená cibulka: 2 červené cibule, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli a třtinového cukru.

Tapenáda ze sušených rajčat (k zakoupení zde: Tapenáda ze sušených rajčat 170 g).

Směs z hlívy: 250 g hlívy ústřičné, 30 g másla, 1/2 lžičky kmínu, sůl, pepř, 100 g zakysané smetany.

Petržel na posypání.


Postup:

  1. Cibuli si pokrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli a restujeme na středním ohni, dokud cibulka nezhnědne. Poté osolíme a přidáme třtinový cukr. Promícháme a necháme ještě restovat, dokud není cibulka křupavá.
  2. Hlívu ústřičnou pokrájíme nadrobno (několik hlaviček si dáme stranou). Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme nakrájenou hlívu a kmín. Osolíme, opepříme a restujeme do měkka. Na konci vmícháme zakysanou smetanu.
  3. Na jiné pánvi rozpálíme olivový olej a zprudka osmahneme hlavičky hlívy, které jsme si dali stranou. Poté je vyjmeme a osmažíme chleba z obou stran dozlatova.
  4. Na topinky namažeme vrstvu tapenády ze sušených rajčat, poté naneseme směs z hlívy a opražené cibulky a ozdobíme celými opraženými hlavičkami. Můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here