Rubriky
Recepty Pečivo

Tortilly z pšeničné mouky

Ingredience: (4 ks)

250 g hladké mouky,  150 ml vlažné vody, 1 lžička soli.


Postup:

  1. Vodu smícháme se solí. 
  2. Do mísy dáme mouky. Postupně přiléváme vodu se solí a vypracováváme těsto, aby bylo vláčné a nelepkavé.
  3. Těsto necháme odpočinout 30 minut (není třeba déle, protože těsto neobsahuje žádné droždí ani jiné kypřící prostředky).
  4. Těsto rozdělíme na 4 části a z každé části vyválíme tenkou placku o průměru cca 25 cm (přizpůsobíme dle velikosti pánve), ne však menší než 20 cm, abychom do tortilly mohli balit dobroty.
  5. Pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Na takto rozpálenou pánev položíme placku a necháme z každé strany cca 1 minutu opékat, až se budou tvořit tmavé (ne spálené) fleky.
  6. Těsto můžete obracet víckrát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here