Ingredience: (4 ks)
250 g hladké mouky, 150 ml vlažné vody, 1 lžička soli.
Postup:
- Vodu smícháme se solí.
- Do mísy dáme mouky. Postupně přiléváme vodu se solí a vypracováváme těsto, aby bylo vláčné a nelepkavé.
- Těsto necháme odpočinout 30 minut (není třeba déle, protože těsto neobsahuje žádné droždí ani jiné kypřící prostředky).
- Těsto rozdělíme na 4 části a z každé části vyválíme tenkou placku o průměru cca 25 cm (přizpůsobíme dle velikosti pánve), ne však menší než 20 cm, abychom do tortilly mohli balit dobroty.
- Pánev rozpálíme na vysokou teplotu. Na takto rozpálenou pánev položíme placku a necháme z každé strany cca 1 minutu opékat, až se budou tvořit tmavé (ne spálené) fleky.
- Těsto můžete obracet víckrát.