Ingredience: (4 porce)
200 g BBQ omáčky (k zakoupení zde: BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem).
Maso: 700 g vepřové krkovice vcelku, 2 lžíce olivového oleje, sůl.
Ledový salát nebo jiná oblíbená čerstvá zelenina.
Naložená cibulka – 2 červené cibule nakrájené na tenké půlměsíčky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky třtinového cukru, 100 ml jablečného octa.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Maso osolíme ze všech stran. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran osmahneme, aby se zatáhlo. Poté ho přemístíme do hrnce na pečení a obalíme ho v BBQ omáčce. Maso by mělo být ponořeno v omáčce cca do poloviny. Přiklopíme poklicí a pečeme v troubě cca 7 hodin na 120 °C.
- Po upečení maso vidličkou natrháme a promícháme v omáčce.
- Během pečení si připravíme pita chleby dle návodu. Cibulku naložíme do svařeného jablečného octa se solí, pepřem a cukrem. Necháme odležet alespoň 10 minut.
- Pita chleba plníme trhaným masem v BBQ omáčce, natrhaným ledovým salátem (nebo jinou čerstvou zeleninou) a naloženou cibulkou.