Ingredience:
250 g cukru moučka, 250 g rozpuštěného másla, 4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, 1 lžička koření GARAM MASALA 40 G, 250 g plnotučného tvarohu, 100 g rozinek, 100 g nasekaných ořechů (lískové nebo vlašské).
Moučkový cukr na posypání.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Žloutky oddělíme od bílků a dáme do mísy. Žloutky utřeme s cukrem a metlou vyšleháme s máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Do žloutkové směsi přisypeme mouku, prášek do pečiva a koření Garam Masala. Promícháme.
- Dále přidáme tvaroh, rozinky a ořechy a pořádně promícháme.
- Nakonec vmícháme opatrně sníh.
- Připravenou směsí naplníme formu na bábovku. Pokud nemáme silikonovou formu, nejprve ji vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Bábovku pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 170 °C.
- Bábovku necháme trochu vychladnout a poté ji pocukrujeme.