Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Tvarohové muffiny s čokoládovým krémem

Ingredience: (15 ks)

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 250 g cukr moučka, 250 g másla, 3 vejce,  prášek do pečiva, 250 g polotučného tvarohu, 15 kostiček čokolády/bonbonů.

Krém: 6 kostiček hořké čokolády, 10 g 100% tuku, 200 g zakysané smetany, 2 lžičky holandského kakaa, 2 lžičky cukru moučka.

Zdobení.


Postup:

  1. Do mísy dáme cukr moučka a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  2. Rozehřejeme máslo a přilijeme do mísy. Pořádně rozmícháme metlou dohladka.
  3. Přidáme mouku a prášek do pečiva. Zamícháme.
  4. Vmícháme sníh z bílků a tvaroh.
  5. Do silikonové formy na muffiny dáme po 1 lžíci těsta do každého otvoru, vložíme kousek čokolády a opět přikryjeme 1 lžící těsta. Formou párkrát poklepeme, aby se těsto srovnalo do roviny.
  6. Pečeme na 170 °C asi 20 minut.
  7. Ná krém si dáme čokoládové kousky a tuk do hrnce a ve vodní lázni necháme rozpustit.
  8. Do mísy si dáme zakysanou smetanu, cukr moučka a kakao. Zamícháme. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu a vymícháme hladký krém.
  9. Muffiny ozdobíme krémem a můžeme přidat barevné zdobení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here