Ingredience: (15 ks)
Těsto: 250 g polohrubé mouky, 250 g cukr moučka, 250 g másla, 3 vejce, prášek do pečiva, 250 g polotučného tvarohu, 15 kostiček čokolády/bonbonů.
Krém: 6 kostiček hořké čokolády, 10 g 100% tuku, 200 g zakysané smetany, 2 lžičky holandského kakaa, 2 lžičky cukru moučka.
Zdobení.
Postup:
- Do mísy dáme cukr moučka a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Rozehřejeme máslo a přilijeme do mísy. Pořádně rozmícháme metlou dohladka.
- Přidáme mouku a prášek do pečiva. Zamícháme.
- Vmícháme sníh z bílků a tvaroh.
- Do silikonové formy na muffiny dáme po 1 lžíci těsta do každého otvoru, vložíme kousek čokolády a opět přikryjeme 1 lžící těsta. Formou párkrát poklepeme, aby se těsto srovnalo do roviny.
- Pečeme na 170 °C asi 20 minut.
- Ná krém si dáme čokoládové kousky a tuk do hrnce a ve vodní lázni necháme rozpustit.
- Do mísy si dáme zakysanou smetanu, cukr moučka a kakao. Zamícháme. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu a vymícháme hladký krém.
- Muffiny ozdobíme krémem a můžeme přidat barevné zdobení.