Ingredience:
Přední vepřové koleno, sůl.
Nálev: voda (tolik, aby bylo maso ponořeno), 7 kuliček nového koření, 3 lístky bobkového listu, 1 lžička kuliček černého pepře, 3 hřebíčky, 1 lžička fenyklových semínek, 1 lžička hořčičných semínek, ½ cibule, 2 velké stroužky česneku.
Na potření před uzením: 1 lžička uzené červené papriky, 1 lžička černého mletého pepře.
Postup:
- Vepřové koleno celé obalíme vrstvou soli a necháme 2 dny odležet v lednici.
- Po dvou dnech vyndáme koleno a sůl pořádně opláchneme ve studené vodě.
- Ingredience na nálev dáme do vody a přivedeme k varu a vložíme koleno. Vaříme cca 1,5 hodiny.
- Povařené koleno vyndáme a necháme vychladnout.
- Udírnu si rozehřejeme na cca 80 °C, nemusí to být přesná teplota.
- Maso před vložení do udírny potřeme uzenou paprikou a mletým pepřem. Napíchneme na hák a pověsíme do udírny.
- Udíme cca 3 – 4 hodiny.