Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Uzené vepřové koleno

Ingredience:

Přední vepřové koleno, sůl.

Nálev: voda (tolik, aby bylo maso ponořeno), 7 kuliček nového koření, 3 lístky bobkového listu, 1 lžička kuliček černého pepře, 3 hřebíčky, 1 lžička fenyklových semínek, 1 lžička hořčičných semínek, ½ cibule, 2 velké stroužky česneku.

Na potření před uzením: 1 lžička uzené červené papriky, 1 lžička černého mletého pepře.


Postup:

  1. Vepřové koleno celé obalíme vrstvou soli a necháme 2 dny odležet v lednici.
  2. Po dvou dnech vyndáme koleno a sůl pořádně opláchneme ve studené vodě.
  3. Ingredience na nálev dáme do vody a přivedeme k varu a vložíme koleno. Vaříme cca 1,5 hodiny.
  4. Povařené koleno vyndáme a necháme vychladnout.
  5. Udírnu si rozehřejeme na cca 80 °C, nemusí to být přesná teplota.
  6. Maso před vložení do udírny potřeme uzenou paprikou a mletým pepřem. Napíchneme na hák a pověsíme do udírny.
  7. Udíme cca 3 – 4 hodiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here