Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Vepřová panenka se strouhanou dýní a dipem z pečených paprik

Ingredience: 

1 vepřová panenka, sůl, pepř, extra panenský olivový olej.

Restovaná strouhaná dýně se zelenou kari pastou.

Dip z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).


Postup:

  1. Restovanou strouhanou dýni připravíme dle návodu.
  2. Vepřovou panenku odblaníme a překrojíme ji na 2 nebo 3 kousky.
  3. Každý kousek vydatně osolíme a opepříme a potřeme olivovým olejem ze všech stran.
  4. Na pánvi orestujeme kousky panenky na prudko ze všech stran a poté je přemístíme do trouby a pečeme ještě 10 minut na 180 °C. Hotové panenky zabalíme do alobalu a necháme před podáváním ještě alespoň 5 minut odpočinout.
  5. Podáváme s dipem z pečených paprik.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here