Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso Mleté maso

Vepřové kofty se zeleninou

Ingredience: (4 porce)

Maso: 500 g mletého vepřového masa

Zelenina: 1 červená cibule, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, 2 středně velké brambory.

Ostatní: 2 vejce, 2 lžíce BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g, sůl.

Olivový olej na vymazání pekáče.

Dohotovení: 1 lžíce BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g na potření během pečení.


Postup:

  1. Zeleninu očistíme a pokrájíme hodně drobné kostičky, brambory nastrouháme na tenké nudličky (vodu z brambor nemusíme vymačkávat).
  2. Zeleninu dáme do mísy, přidáme maso, vejce, BBQ omáčku a osolíme. Pořádně prohněteme rukama, aby se vytvořila kompaktní směs.
  3. Pekáček si vymažeme olivovým olejem. Směs rozdělíme na 4 díly a z každého rukama vytvarujeme bochánek, který v ruce lehce zmáčkneme a tím dostaneme zúžené konce. Tvarem připomíná lodičku :-).
  4. Lodičky naskládáme do vymazaného pekáče a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 40-45 minut.
  5. Asi 10 minut před koncem pečení maso ještě potřeme vrstvou BBQ omáčky.
  6. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo pečenou zeleninou.

TIP: Stejně tak můžete z masa vytvořit malé kuličky a podávat je jako pohoštění více osobám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here