Ingredience: (6 porcí porce)
Základ: 1 mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 střední cibule, 1 košťál z brokolice, 3 lžíce olivového oleje.
Koření: 1,5 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky chilli vloček, 1 lžička soli, 3 lžičky sladké papriky, 1 lžička římského kmínu.
Dohotovení: 400 g vařeného/pečeného vepřového masa (plece), 1 brokolice (růžičky pokrájené na menší kousky), 700 ml vývaru.
Dochucení: 40 g rajčatového protlaku, 3 lžičky cukru krystal, 2 lžíce worchestrové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžičky kukuřičného škrobu, 30 g Kečupu z čerstvých rajčat (k zakoupení zde: Náš kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mrkev, celer, cibuli a košťál z brokolice pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu orestujeme.
- Přidáme všechno koření a zalijeme vývarem. Přidáme na kousky obrané růžičky brokolice a vaříme, dokud není brokolice měkká na skus. Poté přidáme na kousky pokrájené vařené/pečené maso a dochutíme rajčatovým protlakem, kečupem, cukrem, worchestrovou a sójovou omáčkou. Pro zahuštění přidáme kukuřičný škrob (normálně bychom ho nedávali, ale když je maso předem uvařené a ragů se nevaří dlouho, aby se pomocí zeleniny ragů stihlo samo zahustit, musíme škrob ho přidat). Takto ochucené ještě pár minut povaříme a je hotovo.
TIP: Ragů můžeme podávat s rýží, knedlíkem nebo jen pečivem. My jsme zvolili Makové a kmínové rohlíčky.