Rubriky
Vepřové maso Maso Recepty

Vepřový segedínský guláš

Ingredience: (4 porce)

Základ: 500 g cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 2 lžíce sádla (nebo oleje), 1 lžíce koření Ras el Hanout 40 g.

900 g vepřové plece.

Dohotovení: 1500 ml vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl.

4 lžíce worcestrové omáčky, 4 lžíce ume-octa (nebo jablečného octa).

500 g kysaného zelí.

Zahuštění: 2 plné lžíce hladké mouky, 150 ml vody.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Maso očistíme a pokrájíme na kostky.
  2. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo a zeleninu orestujeme.
  3. Přisypeme koření Ras el Hanout, ihned vložíme maso a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo.
  4. Vše zalijeme vývarem, ochutíme rajčatovým protlakem a osolíme. Dáme do varu a poté stáhneme na mírný stupeň, přiklopíme pokličkou a vaříme 2,5 hodiny.
  5. Poté vložíme kysané zelí a dochutíme worcestrovou omáčkou a octem a vaříme ještě 30 minut.
  6. Dle chuti můžeme ještě dosolit.
  7. Mouku rozmícháme ve vodě metličkou a vlijeme do guláše. Promícháme a ještě provaříme, aby se guláš zahustil a mouka nebyla cítit.
  8. Guláš podáváme s chlebem nebo oblíbeným knedlíkem.

TIP: Kdo má rád guláš více ostrý, doporučujeme ho na talíři doplnit Chilli pestem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here