Ingredience:
Těsto: 2 jablka (250 g bez jádřinců), 150 g dýně hokkaido.
160 g hladké špaldové mouky, 2 vejce, 120 g kokosového (nebo třtinového) cukru, 1 lžička jedlé sody, 200 g zakysané smetany, 50 g rozpuštěného másla, 2 lžičky koření GARAM MASALA 40 G
Drobenka: 80 g ovesných vloček, 60 g vlašských ořechů, 60 g třtinového cukru, 60 g másla.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Nejprve připravíme těsto. Dýni a jablka (oboje se slupkou a zbavené jádřince) nastrouháme najemno. Dáme do mísy a přidáme všechny ostatní ingredience na těsto. Pořádně promícháme.
- Připravíme si drobenku. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Dáme do mísy a přidáme ovesné vločky a cukr. Máslo pokrájíme na malé kousky a společně s vločky, ořechy a cukrem zpracováváme prsty sypkou drobenku.
- Plech 20×30 cm si vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme na něj těsto a navrch naneseme rovnoměrně drobenku.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.
TIP: Řezy se hodí podávat s ochuceným jogurtem, zakysanou smetanou nebo ovocným rozvarem.