Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Vláčný švestkový koláč s kořením Garam Masala

Ingredience:

Těsto: 2 vejce, 100 g másla, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva.

Olej a cukr moučka na vysypání plechu.

Maková náplň: 200 g mletého máku, 1 hrnek mléka, 2 lžíce cukru moučka, 1 lžíce rumu.

Světlá náplň: 750 g mascarpone, 250 g ricotty, 250 g plnotučného tvarohu, 100 g cukru moučka, 3 vejce, 1 lžíce vanilkového extraktu.

Navrch: cca 30 ks švestek, 2 lžíce polohrubé mouky, 6 lžic cukru krystal, 120 g másla, 2 lžičky koření Garam Masala 40 g.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Švestky rozpůlíme a zbavíme pecky.
  2. Připravíme si nejprve náplně. Mák dáme do hrnce, přilijeme mléko a rum, přidáme cukr, promícháme a krátce povaříme, aby se tekutina odpařila.
  3. Na světlou náplň vyšleháme všechny ingredience do hladké konzistence.
  4. Připravíme si těsto. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem. Přilijeme mléko.
  5. Mouku promícháme s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a pudingovým práškem a vmícháme do těsta.
  6. Plech o velikosti 35×40 cm si vymažeme olejem a vysypeme cukrem. Poté na něj rozprostřeme rovnoměrně těsto.
  7. Na těsto rozetřeme makovou a poté světlou náplň.
  8. Na povrch poskládáme švestky (řeznou stranou nahoru).
  9. Místo drobenky, švestky pouze posypeme zlehka moukou, cukrem, kořením Garam Masala a navrch poklademe plátky másla.
  10. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut nebo dokud nejsou švestky měkké a povrch nazlátlý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here