Ingredience:
1 chlazené listové těsto, 500 g strouhaných jablek, 1 lžíce strouhanky, 3 lžíce třtinového cukru, hrst rozinek, hrst sekaných kešu ořechů, 1 lžička koření GARAM MASALA 40 G.
1 vejce, špetka koření Garam Masala, sekané kešu ořechy.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Listové těsto rozložíme a posypeme ho zlehka strouhankou.
- Na těsto rozprostřeme vrstvu jablek cca 1,5 cm od okrajů.
- Jablka posypeme rovnoměrně třtinovým cukrem, rozinkami, kešu ořechy a zaprášíme kořením Garam Masala.
- Těsto svineme do štrúdlu a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Povrch posypeme ještě kešu ořechy a lehce zaprášíme kořením Garam Masala.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 35 minut, aby byl povrch zlatavý a těsto uvnitř upečené.





