Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Voňavý štrúdl s rozinkami a kešu ořechy

Ingredience:

1 chlazené listové těsto, 500 g strouhaných jablek, 1 lžíce strouhanky, 3 lžíce třtinového cukru, hrst rozinek, hrst sekaných kešu ořechů, 1 lžička koření GARAM MASALA 40 G.

1 vejce, špetka koření Garam Masala, sekané kešu ořechy.


Postup:

  1. Listové těsto rozložíme a posypeme ho zlehka strouhankou.
  2. Na těsto rozprostřeme vrstvu jablek cca 1,5 cm od okrajů.
  3. Jablka posypeme rovnoměrně třtinovým cukrem, rozinkami, kešu ořechy a zaprášíme kořením Garam Masala.
  4. Těsto svineme do štrúdlu a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  5. Povrch posypeme ještě kešu ořechy a lehce zaprášíme kořením Garam Masala.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 35 minut, aby byl povrch zlatavý a těsto uvnitř upečené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here