Ingredience: (2 porce)
2 housky/bulky (např. Jidáše s nakládanými sušenými rajčaty a kmínem).
Ragů: 250 g čerstvých žampionů, 1 mrkev (50 g), kousek celeru (80 g), 1 červená cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml smetany na vaření 12%, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky soli, špetka pepře.
Zálivka na bylinky: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička šťávy z citronu, špetka soli a pepře.
Mikrobylinky: Kerblík a koriandr – pořádná hrst.
Dip z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mrkev, celer a cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek nadrtíme a nahrubo pokrájíme. Žampiony očistíme a pokrájíme na čtvrtiny.
- Na pánvi rozehřejeme olej a mrkev, celer, cibuli a česnek orestujeme. Přidáme kmín. Restujeme pozvolna asi 15 minut.
- Poté přidáme kousky žampionů. Osolíme, opepříme a restujeme pod pokličkou dalších 5 minut.
- Přilijeme smetanu a ještě krátce povaříme, aby se smetana zredukovala a vytvořila omáčku.
- Na bylinky si připravíme zálivku smícháním všech ingrediencí. Zálivku nalijeme na bylinky a promícháme, aby se zálivkou obalily.
- Bulky rozpůlíme a opečeme. Spodní část potřeme dipem z pečených paprik, na něj dáme žampionového ragů a navrch dáme pořádnou ochucených mikrobylinek.