Ingredience: (3 porce)
3 červené papriky, 1/2 hrnku kuskusu.
1 cibule, 70 g choriza, 3 lžíce olivového oleje.
Hrst čerstvého špenátu, hrst čerstvé petržele, 3 lžičky koření Vindaloo, 1 lžička soli.
100 g sýru emental (nebo jiného tvrdého typu).
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuskus uvaříme dle návodu.
- Cibuli a chorizo pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji.
- Petržel a špenát nasekáme nahrubo.
- Všechno dáme do mísy, přidáme koření Vindaloo, osolíme a promícháme.
- Sýr nastrouháme najemno a polovinu vmícháme do směsi (druhou polovinu necháme na zapečení).
- Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a naplníme po okraj připravenou směsí. Každou papriku posypeme zbylou polovinou nastrouhaného sýra.
- Zapékací mísu nebo plech vyložíme pečícím papírem, vyskládáme na něj papriky a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 40-50 minut. Papriky by měly být měkké a okraje připečené.
TIP: Ke kuskusu se shodí také výborně koření Ras el Hanout. A kdo by chtěl vegetariánskou verzi paprik, pak stačí vynechat chorizo 🙂