Rubriky
Recepty Saláty & Zeleninové Přílohy

Zapečený bylinkový květák se sýrem

Ingredience:

1 středně velký květák, 2 lžičky sušeného oregana, 5 vajec, 200 ml smetany na vaření, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku.

180 g strouhaného sýru cheddar.

1 lžíce olivového oleje na vymazání formy.

Hrst čerstvých bylinek (oregano, šalvěj, tymián).


Postup:

  1. Květák rozebereme na růžičky, které povaříme ve vodě do poloměkka. Uvařené růžičky pokrájíme na plátky. Bylinky nasekáme nahrubo.
  2. Zapékací mísu o vymažeme olejem a prokládáme vrstvy květáku, sušeného oregana a strouhaného sýra. Takto spotřebujeme všechen květák.
  3. Poslední vrstvu končíme sýrem, který posypeme čerstvými bylinkami.
  4. Vejce rozšleháme se smetanou. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek a promícháme.
  5. Směsí zalijeme květák a pečeme 20 minut na 180 °C, poté stáhneme na 150 °C a pečeme dalších 20 minut.

TIP: Květák je výborný samotný nebo ho můžeme použít i jako přílohu k masu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here